Kies je Kleur

Aankomende Workshops

  • Events are coming soon, stay tuned!
Vergroot Lettertype Verklein Lettertype

Wat is Reiki?

Reiki betekent letterlijk universele (Rei) energie (Ki)

Het is het leggen van de handen op het lichaam van mens en dier, om pijn te verzachten. Als men pijn voelt, wordt meestal als eerste een hand op de pijnlijke plek gedrukt. Een kind dat valt en de knie schaaft, wil dat mama haar hand op de plek legt of er een kusje op geeft. Het instinct van de moeder zorgt ervoor dat ze haar handen op het voorhoofd van een ziek of koortsig kind legt.

Menselijk aanraking is het overdragen van warmte, rust, genezende kracht en liefde. Deze eenvoudig handeling vormt de basis voor alle technieken van genezen door aanraken. Reiki is daar een van.

Universele energie

De universele energie waar Reiki om draait is pure energie die het lichaam in stand houdt en de gezondheid bepaalt. Iedereen kan leren om de universele energie te ontvangen en door te geven. Daarvoor kun je de Reiki-initiatie ontvangen (ook wel inwijding genoemd), waarna men Reiki aan zichzelf en anderen kan geven door middel van handoplegging.

Verschillende graden

Reiki kent drie verschillende graden:

Bij Reiki I wordt men afgestemd op de universele energie, en leert u uzelf en anderen te behandelen.

Bij Reiki II zal de energie krachtiger worden en werkt het door op het mentale niveau. Ook kunt u door middel van symbolen anderen op afstand behandelen.

Reiki III is de opleiding tot Master. De energie stroomt nu nog krachtiger en u kunt nu ook anderen inwijden in Reiki.

Waar kun je Reiki leren of een behandeling krijgen?

In Nederland zijn er verschillende groeperingen met Reiki beoefenaars, verenigd in een stichting, Alliance, of werkend onder een merknaam. Sommige van deze groeperingen berekenen hogere prijzen, omdat ze ervan moeten leven of omdat het hun overtuiging is de je Reiki pas waard bent als je er veel voor betaald /overgehad hebt.
Anderen vinden dat Reiki er voor iedereen is en vragen een klein bedrag om de kosten te dekken.

Alle vormen van Reiki zijn gelijk, de manier van geven kan verschillen, de manier van lesgeven kan anders zijn, het aantal symbolen is meer of minder, maar de Reiki werkt bij geen van ons allen meer of minder.

Bent u geïnteresseerd geraakt in één van onze activiteiten of workshops?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend afspraak.

 

Wilt u een origineel kado, bestel dan een kadobon bij de Spirituele Spiegel.

Bestel Kadobon
  1. (zal niet aan derden gegeven worden)
 

Stel je vraag en wij bellen u terug.

Bel mij terug
 

© 2011 SPIRITUELE SPIEGEL